Дренажна мембрана

Хидроизолация
Дренажната мембрана ефикасно решава проблемите с влагата и мухъла и повишава комфорта в сградите.
Сертификат

Здравите и гъвкави гнезда на дренажната мембрана се съпротивляват на механичните влияния, предизвикани от външната страна на сградата и земята, избягвайки щети по повърхността на хидроизолирания слой. Отворите с въздух, създадени от гнездата на дренажната мембрана, между почвата и застроените части, като например сутеренните стени или подове, са идеални за всякакъв вид изолация.


Гнездата на дренажната мембрана са устойчиви на компресии по-високи дори от 180 kN/m², като непрекъснато поддържат въздушно пространство от 5.3 л/м² между стените или пода на сградата и гнездата. Това пространство е достатъчно голямо, както за дренаж на водата от дъждовете или подпочвени води, така и за изпаряване на влагата, ако има подходяща система за вентилация.

iso-9001


Гъвкава, пластмасова HDPE мембрана за хидроизолация Тип V СЪГЛАСНО EN 13967

Търговско наименование: PDM 400 BLACK

ХАРАКТЕРИСТИКА МЕТОД НА ТЕСТВАНЕ МЕРНА ЕДИНИЦА РЕЗУЛТАТ
Дължина EN 1848-2 m 20 ± 5%
Широчина EN 1848-2 m 2±10%
Широчина EN 1848-2 m 2±10%
Дебелина EN 1849-2 mm 0,35 ± 15%
Маса EN 1849-2 g/m2 400 ± 5%
Видими дефекти EN 1850-2 Visible defects No visible defects
Плътност на вода в течно състояние EN 1928 Pass Pass
Устойчивост на статично натоварване EN 12730 kg ≥ 20kg
Тест при удар EN 12691 mm NPD

Издръжливост при опън:

- Максимална сила на опън

- Удължение

EN 12311-2 N/50 %

 

≥ 75 md , ≥ 80 cmd

≥ 30 md , ≥ 40 cmd

Издръжливост на водонепроницаемост срещу изкуствено стареене

EN 1296 and EN 1928 -

NPD

Издръжливост при излагане на химикали

EN 1296 and EN 1928 -

NPD

Устойчивост на разкъсване

EN 12310-1 N

≥ 250 md , ≥ 250 cmd

Съвместимост с битум

EN 1548 and EN 1928 Pass

N.A.

Сила на съвместимост

EN 12317-2 N/50

N.A.

Устойчивост на деформация при натоварване

Annex B EN 13967 or EN 25619 kN/m2

≥ 155

Реакция при огън

Classes in accordance with EN 13501-5  

NPD

Опасни вещества / Съгласно националните разпоредби

Опасни вещества / Съгласно националните разпоредби -

-


Защита на сутеренни стени и мазета

Подземните части на сградите трябва да бъдат защитени от подземни води и влага, като това е необходимо както за по-голямо удобство, така и от съображения за сигурност. Когато ръждата засяга укрепването на бетона, конструкцията също се поврежда, а това може да бъде опасно за стабилността на сградата особено в кризисни ситуации като земетресения. Ето защо, основите и мазетата трябва да бъдат защитени и водоустойчиви. Съставът на дренажната мембрана, който е много гъвкав, абсорбира механичните въздействия, които произхождат от подземните части, като камъни и чакъл и предотвратява нанасянето на щети на хидроизолационния слой. През целия живот на сградата, дренажната мембрана продължава да защитава подземните стени и от корените на дървета и повечето химикали, които могат да бъдат опасни за подземните части на сградите.


Вътрешен ремонт на стени, повредени от влага и мухъл

Ако мазетата не са правилно защитени от влага от външната страна, стените стават влажни и се появява мухъл, а това не може да се поправи единствено с пребоядисване на стените или намазване с покритие от вътрешната страна. Ако дренажната мембрана се постави заедно с нов слой мазилка или гипсокартон, повърхността на стената ще остане чиста и гладка.


Вътрешен ремонт на щети по пода, причинени от влага и мухъл

Плесента е проблем, който засяга и наземните плочи. Ако не се направи система за хидроизолация по време на строежа, се появят щети и деформации, причинени от влага, в завършващите слоеве на земните плочи. Дренажната мембрана е идеален материал за вътрешно предотвратяване на влага и мухъл по подовете във всеки жилищен обект.


Защита на наземните плочи от влажност, идваща от земята

Дори ако бетонните плочи за открити площи са покрити с материал като асфалт, те трябва да бъдат защитени срещу влагата, идваща от земята. Хидроизолационният слой трябва да бъде устойчив на удари, натиск и разкъсване. В противен случай той може лесно да бъде повреден по време на строителството при прилагането на приземната плоча.
Дренажната мембрана е изработена от HDPE, за който знаем, че 85% от неговия състав може да се рециклира. Материалът е химически инертен, така че няма продукти или съединения, които могат да го активират и да направят реакция с него.След поставянето си дренажната мембрана осигурява:Декларация за експлоатационни показатели

Изтеглете ценовата листа

Изтеглете брошураИзбери категория